++385 91 523 00 35 zpongrac@cnc-project.hr

CNC STROJEVI ZA PLAZMA I PLINSKO REZANJE

FlameCUT rezačice rezultat su trajnog istraživanja i razvoja najnovijih tehnologija, te implementacije i integracije u jednu cjelinu vrhunske opreme za automatizaciju rezanja. Našu proizvodnju prate najeminentniji svjetski proizvođači izvora, opreme i softvera, kao što su “Hypertherm”, “Haris” “Lantek”.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

  • CAD / CAM / NEST SoftverIGEMS softverski paket je rezultat višegodišnjeg iskustva i razvoja Švedske tvrtke u oblasti CAD, CAM i NEST aplikacija primjenjenih u CNC tehnologiji waterjet obrade . Pruža moćne alate koje korisniku omogućavaju da brzo i jednostavno generiraju CNC fajlove koji su visoko produktivni u pogledu vremena, kvalitete i preciznosti. Modularni koncept omogućava korisniku da odabere funkcije koji su mu potrebne za rad, u cilju postizanja najboljeg riješenja za najmanje novca.

KMT visokotlačne pumpe  u širokom rasponu snage i pritiska osiguravaju  dugotrajnu eksploataciju uz obezbeđen servis i podršku.Pumpa visokog pritiska koja radi na uljno-hidraulični pogon. U primarnom ciklusu, pritisak ulja je generiran od strane hidraulične pumpe. Dalje se pritisak ulja pretvara u visoki pritisak vode u sekundarnom ciklusu uz pomoć prenosnog klipa. Tokom neprekidnog rada, pumpa stvara pritisak vode do 6000 bara, koja teče kroz mlaznicu na reznoj glavi oko 1000 metara u sekundi.

Sistem za doziranje abraziva:
Tip: FeedLine IV
Elektromotorna regulacija protoka abraziva pomoću kontrole iz CNC upravljačkog softvera ili putem potenciometra na upravljačkom panelu veoma je precizna i prije svega linearna (0-1000g), a ne skokovita kao što je slučaj kod ostalih proizvođača. Ovakav vid kontrole dotoka abraziva u reznu glavu predstavlja najbolje tehnološko riješenje u pogledu uštede i kvaliteta reza, kako kod 2D rezanja, tako i u 3D višeosnim sistemima primjene.

Rezna glava:
Tip: Active IDE II
Sadrži minimalan broj komponenti što pojednostavljuje održavanje i povećava
pouzdanost. Dijamantna mlaznica i mješač kombinirani su u jedinstvenom tijelu. Revolucionarni koncept pruža dug radni vijek (1000-1500h) što povećava servisni interval i smanjuje troškove održavanja.